EN

Премиерският кабинет и заседателната зала на правителството са само част от знаковите места, които ще могат да бъдат разгледани в Деня на отворените врати в Министерския съвет

12.05.2023

Кабинетът на министър-председателя и Голямата заседателна зала на правителството са само част от знаковите места в Министерския съвет, които ще могат да бъдат разгледани в рамките на утрешния Ден на отворените врати. Опознавателната обиколка ще включва още партерния етаж, който впечатлява с визията си, заимствана от Рилския манастир и с внушителните 10-метрови полилеи от чешки кристал от Бохемия, какъвто е използван и в редица европейски дворци. В коридорите и залите на правителствената сграда ще могат да бъдат разгледани и картини на големи български творци като Владимир Димитров – Майстора, Димитър Гюдженов и други. Последна точка от опознавателната обиколка ще бъде обновената постоянна изложба с част от подаръците, които през годините българските премиери са получавали от чуждестранните си гости.

 

Денят на отворените врати, който се провежда по инициатива на министър-председателя Гълъб Донев, ще започне в 10 ч. и ще продължи до 16 ч. Събитието е в подкрепа и на глобалната инициатива „Партньорство за открито управление“, в която участват 75 държави.