EN

Вицепремиер и двама министри участваха в среща с контролните органи във Варна за подготовката на летния сезон

09.05.2019

„Състоянието на туристическия сектор през 2018 г. се вписва в общата картина на икономическо развитие. Отчетени са над 9.2 млн. посещения на чуждестранни туристи, повече от 8.4 млрд. лв. приходи, близо 27 млн. реализирани нощувки, като над 9 млн. от тях са реализирани от българи.“ заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова по време на среща с контролните органи и местните власти във Варна за подготовката на сезона тази година.

 

„От страна на изпълнителната власт не сме спирали да работим по проблемите. Още в края на сезона миналата година започнахме да работим целенасочено“, добави още Николова. Тя подчерта, че са извършени законодателни и нормативни промени, реализирани бяха важни инфраструктурни обекти и се взеха мерки за справяне с недостига на работна ръка на пазара на труда.

 

Вицепремиерът заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков се присъединиха към ежегодната работна среща на бизнеса, институциите и местните власти, която министърът на туризма Николина Ангелкова и екипът й  организира всяка година за Северното и за Южното Черноморие.  Домакин на работната среща бе кметът на Варна Иван Портних.

 

„Очаква ни предизвикателно лято,  важно е всички държавни и местни институции, контролни органи и представители на бизнеса да работят в синхрон, за да гарантираме на българските и чуждестранни туристи услуга с много добро качество.“ каза министър Ангелкова. Тя благодари на колегите си от правителството и на премиера Бойко Борисов за подкрепата за туризма и за издигането му като приоритет.