EN

Премиерът Стефан Янев: Защитата по-най-добрия начин на интересите на българските граждани ще бъде във фокуса на новото служебно правителство

16.09.2021

Ще продължа да работя съвестно и отговорно в интерес на страната си, защото каузата е една – България и нейното благополучие, заяви министър-председателят Стефан Янев при встъпването в длъжност на новото служебно правителство. Премиерът благодари на президента Румен Радев за доверието и оценката на свършеното до момента от предходния служебен кабинет и увери, че това доверие ще бъде оправдано по най-добрия начин и от новото служебно правителство.

 

Министър-председателят Стефан Янев изтъкна основните направления, в които ще бъдат фокусирани усилията на новия служебен кабинет. На първо място Янев посочи организацията на честни и прозрачни избори. „Изборите са фундаментът на демокрацията“, отбеляза той и изрази надежда българските избиратели да бъдат достатъчно мобилизирани и мотивирани при участието им в предстоящия вот, така че да има ефективна и градивна конфигурация на политическото представителство в бъдещия парламент. „Държавата не може да си позволи да функционира в перманентна политическа криза. Нуждаем се от правителство, подкрепено от стабилно парламентарно представителство, което да прави промени, да предлага смислени политически идеи и визии, които да бъдат подкрепени с необходимите законодателни инициативи“, категоричен беше премиерът.

 

Министър-председателят Стефан Янев отбеляза, че предстоящите месеци няма да бъдат леки и ще са необходими още повече усилия, така че проблемите на българските граждани да бъдат решени по най-добрия начин и да се предотвратяват тенденциите за нови кризи. „Уверен съм, че служебният кабинет ще се справи с това тежко предизвикателство и ще положи всички усилия интересите на българските граждани да бъдат защитени по най-добрия начин“, добави Янев.

 

В заключение премиерът Стефан Янев благодари на колегите, с които заедно работиха през изминалите четири месеца, за добре свършената екипна работа. „Оценката за нашата работа ще бъде дадена от българските граждани, защото обществото е най-справедливият съдник“, добави министър-председателят.