EN

Премиерът Стефан Янев: Лоялността към Закона, към българските граждани и към обществения интерес трябва да е водеща за служителите на МВР

21.06.2021

Очакванията към служителите на МВР са големи - както по отношение на противодействието на престъпността, така и за подготовката и провеждането на честни и прозрачни парламентарни избори, които в момента са във фокуса на общественото внимание. Това заяви министър-председателят Стефан Янев на Националното съвещание на ръководния състав на МВР. В рамките на форума, който се проведе в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“, премиерът Янев отбеляза, че е важно служителите на МВР да бъдат лоялни към Закона, към българските граждани и към обществения интерес.  „Оценката за Вашата работа е тази на гражданите, не на политиците“, категоричен беше министър-председателят.

 

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков представи пред участниците в националното съвещание ръководния състав на министерството, както и приоритетните задачи във връзка с подготовката и провеждането на предстоящите парламентарни избори. В рамките на националното съвещание бяха обсъдени темите за охраната на изборните материали и на специализираните устройства за електронно машинно гласуване. Акцент беше поставен и върху организацията в дейността на МВР по противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите в процеса на подготовката и провеждането на изборите.