EN

Петков след среща с Рюте: Имаме еднаква визия за Европа с нулева корупция

16.05.2022

Имаме еднаква визия за Европа с нулева корупция - на национално и на европейско ниво. Премахването на корупцията е най-сигурният български път към Шенген, заяви министър-председателят Кирил Петков след срещата си с премиера на Нидерландия Марк Рюте. Искаме да изчистим корупцията в България, не само, за да покажем на нашите европейски партньори, че сме наистина европейска страна с висок стандарт на институциите си, но и защото това е най-доброто за България, категоричен беше Петков.

 

Петков и Рюте обсъдиха редица възможности за реализиране на общи проекти между България и Нидерландия в сферите на земеделието, високите технологии и образованието. Обсъдена е също идеята за създаването на специален фонд за инвестиции, който да насърчава общите бизнес инициативи на двете страни.

 

България има приятели в Европа, имате нашата подкрепа, заяви премиерът на Нидерландия Марк Рюте. Той беше категоричен, че са нужни общи усилия за справяне със заплахата от Русия, както и за възстановяването на Европа след войната.