EN

Обръщение на премиера Стефан Янев по повод 184-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски

18.07.2021

Обръщение на премиера Стефан Янев по повод 184-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски:

 

Уважаеми сънародници, 

 

На 18 юли отбелязваме 184-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Дълбоко се прекланяме пред делото и саможертвата на този изключителен българин от Карлово, който е непреходният ни еталон за родолюбие и дълг към Отечеството. Васил Левски е част от великите личности в българската история, на които дължим свободата си, гордостта си и разбира се единството си като нация.

 

Днес не е нужно да търсим някаква различна национална кауза от тази, която вече е определена от Апостола, а тя е да работим с „дързост и постоянство“ за „чиста и свята република“. Заветът на Левски като морален компас ни показва винаги правилната посока.

 

Ето защо като общество е много важно да отворим сетивата си за посланията на Апостола. Неговите емблематични фрази неслучайно оцеляват непокътнати през времето. Те са неразделна част от родолюбивото ни национално съзнание, от здравия български дух и от устоите на българската държавност. Като пазим жив завета на Левски, пазим и достойнството на страната ни с хилядолетна история.

 

Поклон пред паметта на Апостола на свободата!