Българско председателство на Съвета на Европейския съюз EN

Втори ден на Международната конференция за бъдещето на Европейския социален фонд

16.02.2018

Международна конференция за бъдещето на Европейския социален фонд на тема „Инвестиции в хората – пътят напред“ ще се състои на 15 и 16 февруари в София Тех Парк, зала „Джон Атанасов“, от 9.00 часа. По време на форума ще бъдат обменени позиции и идеи за предизвикателствата пред политиката на ЕС в областта на човешкия капитал. Ще бъдат идентифицирани и основните тенденции за бъдещото финансиране на инвестициите в хората след 2020 г.

 

В първия панел на конференцията ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят на Комисията по бюджет в Европейския парламент Жан Артюи, главният директор на главна дирекция „Заетост, социални въпроси и включване“ в Европейската комисия Мишел Сервоз, конфедералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Тибау Вебер.

 

По време на заключителния панел на двудневната програма ще се обобщят заключения и препоръки за бъдещи инвестиции в човешкия капитал в съответствие с принципите на Европейския стълб за социални права. В него ще участват министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-министър Зорница Русинова, Улрике Нойфанг от Министерството на труда, социалната политика, здравеопазването и защитата на потребителите на Австрия, Адриана Сукова, директор „Инвестиции“ в Главна дирекция „Заетост“ на Европейската комисия.

 

В конференцията ще участват около 350 представители на институции на ЕС, национални, регионални, местни публични органи, социални партньори, организации на гражданското общество, академични среди и други заинтересовани страни.