EN

Втори ден на Международната конференция за бъдещето на Европейския социален фонд

16.02.2018

Международна конференция за бъдещето на Европейския социален фонд на тема „Инвестиции в хората – пътят напред“ ще се състои на 15 и 16 февруари в София Тех Парк, зала „Джон Атанасов“, от 9.00 часа. По време на форума ще бъдат обменени позиции и идеи за предизвикателствата пред политиката на ЕС в областта на човешкия капитал. Ще бъдат идентифицирани и основните тенденции за бъдещото финансиране на инвестициите в хората след 2020 г.

 

В първия панел на конференцията ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят на Комисията по бюджет в Европейския парламент Жан Артюи, главният директор на главна дирекция „Заетост, социални въпроси и включване“ в Европейската комисия Мишел Сервоз, конфедералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Тибау Вебер.

 

По време на заключителния панел на двудневната програма ще се обобщят заключения и препоръки за бъдещи инвестиции в човешкия капитал в съответствие с принципите на Европейския стълб за социални права. В него ще участват министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-министър Зорница Русинова, Улрике Нойфанг от Министерството на труда, социалната политика, здравеопазването и защитата на потребителите на Австрия, Адриана Сукова, директор „Инвестиции“ в Главна дирекция „Заетост“ на Европейската комисия.

 

В конференцията ще участват около 350 представители на институции на ЕС, национални, регионални, местни публични органи, социални партньори, организации на гражданското общество, академични среди и други заинтересовани страни.