EN

Министър Захариева ще се срещне с черногорския си колега Сърджан Дaрманович

03.04.2018

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се срещне с външния министър на Черна гора проф. д-р Сърджан Дарманович в София. Двамата първи дипломати ще обсъдят Българското председателство на Съвета на ЕС и европейската перспектива на Черна гора, теми от двустранните отношения и регионалното сътрудничество.

 

По време на визитата си у нас министър Дарманович ще бъде приет от президента Румен Радев и председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. На 3 април той ще изнесе публична лекция в Дипломатическия институт към министъра на външните работи на Република България на тема „ЕС, НАТО и предизвикателствата на съвременния свят“.

 

Захариева посети Подгорица в края на август миналата година в рамките на балканската си обиколка преди началото на Българското председателство. Тогава тя се срещна с президента на Черна гора Филип Вуянович, с министър-председателя Душко Маркович и със своя колега Сърджан Дарманович. На 14 декември 2017 г. на визита в София бе председателят на парламента на Черна гора Иван Брайович. Посещението бе първото на председател на черногорския парламент у нас след възстановяването на държавността на страната.