EN

Министър Караниколов ще открие Регионален семинар „Космически услуги за регионални стратегии в цифровата икономика: Балкански и Черноморски перспективи“

18.04.2018

Министърът на икономиката Емил Караниколов ще открие семинар на тема "Балканите от Космоса" - Космически услуги за регионални стратегии в цифровата икономика: Балкански и Черноморски перспективи“. Събитието се организира от Европейската космическа агенция съвместно с Министерство на икономиката и е под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

 

Българското председателство на Съвета на ЕС определи като приоритет насърчаването на цифровата икономика, работните места за младите хора и сигурността и стабилността в Западните Балкани. В този контекст наблюдението на Земята допринася значително за цифровата икономика чрез поредица от новаторски услуги и изобилие от данни. Пилотните проекти, разработени по-специално в рамките на програмите на Европейската космическа агенция, демонстрираха възможности за подкрепа на политиките за "син растеж", земеделие, управление на водите и сигурност и стабилност.

 

Семинарът ще се проведе на 18 и 19 април от 9 ч. в хотел „Хилтън“ в София.